0484 76 55 76 eb.ti-noissim@ofni
Home » Projecten » Computer » Intel Nuc mini-PC: wolf in schapenvacht

Intel Nuc mini-PC: wolf in schapenvacht

14 mei 2020

Dit compacte wonder der techniek, mag zich toch volwaardig en met trots “computer” noemen.

Laat u zich vooral niet misleiden door zijn afmetingen. Het toestelletje is slechts een kubus van 12cm op 12cm en is slechts 5cm hoog!

Het toestel is echter wel voorzien van de allernieuwste technologie, volgt u even mee:

Als processor heeft dit toestel een Intel Core i7 van de allerlaatste generatie (10e generatie) wat het tot een krachtpatser maakt. Het is voorzien van 8GB van het laatste type werkgeheugen (DDR4) en het wordt afgetopt met een 250GB super snelle harde schijf (SSD of Solid State Disk).

Dit toestel is kortweg een bommetje! Meerdere programma’s tegelijk, fotobewerking, surfen, Office,… hij kan het allemaal aan.
Het toestel is zelfs zo geavanceerd dat er tot drie 4K schermen tegelijk kunnen worden aangesloten.

Heeft u dus op kantoor liever geen logge pc onder de tafel staan maar heeft u wel nood aan meerdere schermen met hoge resolutie, dit is het geknipte toestel voor u.

Wanneer 250GB opslag te klein is voor u, kan dit aangepast worden naar een grotere schijf om volledig aan uw noden te voldoen.

De Windows versie die op dit toestel geïnstalleerd wordt, is naar keuze een Windows 10 Home of een Windows 10 Pro.

Er is slechts 1 minpuntje aan dit toestel, als dat voor u al een minpuntje is toch, het is zo compact dat er geen plaats meer was om een cd-rom speler te plaatsen. Maar dit kan natuurlijk makkelijk opgelost worden met een USB cd-rom voor die paar keer op een jaar dat u het nog zou gebruiken.

Vindt u dit artikel interessant? Deel het dan:

Heeft u hier een vraag over?

Contact Us