Beveiliging

Anti-virus

Krijgt u op internet regelmatig irritante pop-ups te zien of twijfelt u aan de veiligheid van uw bestanden en mails?
Een degelijke beveiliging is essentieel wanneer uw toestel met internet verbonden is.
Een Antivirus-pakket is daar al een eerste stap in de goede richting. Deze software zorgt ervoor dat er geen virussen binnen kunnen komen en dat u niet op onveilige sites kan terecht komen.

Mission-IT werkt graag met Bitdefender Total Security.
Dit pakket zorgt voor een totaalbescherming van antivirus over surfen tot firewall en parental control.

Backup

Maar is dat voldoende om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt? Neen! Ook uw pc kan het fysiek laten afweten, u kan uw smartphone laten vallen en weg zijn al uw bestanden.

Of toch niet?
Wanneer Mission-IT alles ingesteld heeft en u beschikt over een degelijke backup-oplossing, kan er relatief weinig mis gaan.

Een gouden regel hierin is “het is pas een backup als het op 2 verschillende fysieke plaatsen staat”. Een backup van uw documenten naar de tweede partitie van uw harde schijf is dus nog steeds geen veilige backup. Want wat gebeurt er met de bestanden als uw laptop het laat afweten? Juist, u bent ze alsnog (in tweevoud dan) kwijt.

Een externe harde schijf of een NAS (netwerk harde schijf met extra functies) zorgen hier al voor meer veiligheid. Voor sommige mensen kan een oplossing in de cloud ook perfect werken.

Praat erover zodat ik u juist kan adviseren alvorens u kiest voor een goedkope of juist veel te dure oplossing die niet bij u past.

Bij Mission-IT kunnen wij u helpen om de juiste vorm van beveiliging en de backup-oplossing te kiezen die bij u passen.